Tudj meg mindent a fodrász OKJ képzésekről

OKJ, szakmakereső, OKJ tanfolyam, pályaválasztás, Ba, Bsc

Ajánljuk neked ezt a szakmát, ha

szeretsz egész nap emberek között sürögni-forogni, érdekel a divat, jó a kézügyességed, szereted magad beosztani az idődet.

Milyen ez a munka?

 

Fodrászként változatos munkád és jó fizetésed lehet

Fodrászként kiélheted a fantáziádat, segíthetsz vendégeidnek rátalálni az egyéniségükhöz, az alkalomhoz, sőt a lelkiállapotukhoz illő frizura kiválasztásában és megvalósításában. Így aztán nem lesz két egyforma napod, mindig kreatív új feladataid lesznek. Jó, ha szeretsz beszélgetni, hiszen ahhoz, hogy széles és hűséges vendégkört alakíthass ki, a hozzád érkezők lelkét is ápolnod kell.

Nehézség ezen a pályán, hogy egész nap állnod kell a fodrászszék mellett, és a dauerhez és a hajfejtéshez többféle erős vegyi anyagot is kell használnod, amit nem bír mindenki. Érdemes figyelembe venned, hogy ahhoz, hogy sok vendéged legyen, általában késő délután és este kell dolgoznod.

Ha érdekel, milyen egy fodrász élete New York-ban, olvasd el interjúnkat.

Hogyan tanulhatod?

A tizedik évfolyam elvégzése vagy érettségi után iskolarendszerű képzésben vagy tanfolyamon.

Miről tanulsz majd?

-    Fodrászatban alkalmazott kézi és vegyszeres műveletek

-    hajvágás

-    frizurakészítés

-    vállalkozói ismeretek

-    munkavédelem

-    tűzvédelem

Álláslehetőségek

Magyarországon lehetsz fodrászként alkalmazott nagyobb szalonokban, akkor 100-150 000 forintot kereshetsz, vagy lehetsz vállalkozó. Bérelhetsz másokkal közösen egyedül is üzletet. Ilyenkor havi 300 000 forintot is kereshetsz, de ahhoz kezdetben sok pénzt be kell fektetned az üzlet kialakításába, a reklámba, amíg kialakul a biztos vendégköröd. Külföldön is szívesen látják a magyar fodrászokat, ott a hazai fizetés többszörösét megkeresheted.