Számítógépes adatrögzítő Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Budapest, Debrecen

Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció, Ügyvitel, Informatika

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Számítógépes adatrögzítő TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A SZÁMÍTÓGÉPES ADATRÖGZÍTŐ SZAKKÉPESÍTÉSRE?
=============================
A számítógépes adatrögzítő – a biztosítási, banki, könyvelési, informatikai, államigazgatási területeken túlmenően is – az üzleti szektor és a közszféra szinte valamennyi területén alkalmazható szakember. A digitalizáció, az online munkaformák és a papírmentes iroda előtérbe kerülésével kiemelt szerep jut a képzett adatrögzítőknek. De a szervezeteknél korábban felhalmozott jelentős mennyiségű papíralapú dokumentum digitalizálásához is szükség van jól képzett számítógépes adatrögzítő munkatársakra.

Szövegszerkesztő, adat- és táblázatkezelő szaktudása alkalmassá teszi vállalkozások és intézmények, valamint projektek adminisztratív, dokumentálási, sokszorosítási, archiválási, digitalizálási feladatainak elvégzésére. Támogatni tudja a szervezeten belüli szakmai területek (pl. könyvelés, szoftverfejlesztés, szoftverimplementálás) tevékenységét is. Szakmai tudása alapján elláthat – részben vagy egészében – asszisztensi feladatokat is.MIT CSINÁL EGY SZÁMÍTÓGÉPES ADATRÖGZÍTŐ?
========================================
A számítógépes adatrögzítő felelős munkájával meghatározó szereplője az adatfeldolgozási és ügyviteli folyamatoknak. A szervezet által használt adatokat, információkat – előírásoknak megfelelően – összegyűjti, rendszerezi, feldolgozza és nyilvántartja. A rendelkezésére bocsátott szöveget, illetve adatállományt – számítógépen, a megfelelő programcsomagot használva – begépeli, az adatokat rögzíti.
A tízujjas vakírás technikájával írásos dokumentumokat, kimutatásokat és iratokat készít, szerkeszt. Táblázat- és adatbázis-kezelési feladatokat végez és dokumentumokat kezel, sokszorosít. Ellenőrzi a berögzített adatok megfelelőségét és a dokumentumszerkesztés eredményét. Az észlelt eltérések függvényében javításokat végez. A bevitt adatokat szükség esetén frissíti, illetve elvégzi a különböző szűréseket az adatállományokban.
Munkájához elsősorban számítógépet; irodatechnikai, információs és kommunikációs eszközöket, berendezéseket; ügyviteli programcsomagokat, illetve mobil IT eszközöket használ. Az előírásoknak megfelelően szakmai kapcsolatot tart a munkatársakkal, ügyfelekkel, partnerekkel és külső szervezetekkel.


A SZÁMÍTÓGÉPES ADATRÖGZÍTŐ SZAKKÉPESÍTÉS MODULJAI:
====================================================

• A tízujjas vakírás (a helyes írástechnika kialakítása, a betűk és számok és az írásjelek írása)
• Sebességfokozás
• A levelezés szabályai, a hivatalok levelek fajtái, formai és tartalmi követelményei
• A biztonságos adattárolás, adatkezelés, adattovábbítás hagyományos és elektronikus módozatai
• A táblázatkészítés formai követelményei, az adatfeltöltés szabályai
• Adatszűrők és lekérdezési folyamatok
• Grafikonok és diagramok létrehozása, formázása
• Iratkezelés és irattározás szabályai
• Irodatechnikai eszközök használata