Munkavédelmi előadó Képzés - TanfolyamOKJ.hu

Baja, Balassagyarmat, Budapest, Békéscsaba, Celldömölk, Debrecen, Dunaújváros, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Gyöngyös, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Kiskunhalas, Komárom, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szeged, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Székesfehérvár, Tata, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg

Egyéb szolgáltatások, Közszolgálat

TanfolyamOKJ.hu - TanfolyamOKJ.hu

, Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Munkavédelmi előadó TanfolyamOKJ.hu MIÉRT JELENTKEZZ A MUNKAVÉDELMI ELŐADÓ SZAKKÉPESÍTÉSRE?
========================
Érdekel a munkavédelem?
Szívesen tennél azért, hogy a munkahelyek biztonságosabbak legyenek?
Olyan szakmát szeretnél, mellyel könnyen el tudsz helyezkedni?
Akkor jelentkezz a munkavédelmi előadó szakmai képzésre!

A nemzetgazdaság valamennyi ágazatában elengedhetetlen a megfelelő munkafeltételek biztosítása a munkaerő maximális munkavégző képességének fenntartása érdekében. A munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatok csökkentése a cél, mivel a munkából való kiesés, a gyógykezelés, a rehabilitáció kiadásai a munkavédelem fejlesztésébe történő befektetésnél jóval magasabbak.

A munkáltató a munkabiztonsági szaktevékenységnek minősített feladatokat csak munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személlyel végeztetheti.

A munkáltatónak – tevékenységének veszélyességi osztályozása és a munkavállalói létszáma alapján – az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés munkáltatói feladatainak teljesítése érdekében meghatározott számú és végzettségű munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személyt kell foglalkoztatnia/igénybe vennie.

A munkavédelmi előadó elősegíti a munkakörülmények fejlesztését, ezzel csökkentve a munkahelyi balesetek, fokozott expozíciós esetek és foglalkozási megbetegedések bekövetkeztének lehetőségét. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében. Részt vesz a helyes munkavédelmi szemlélet és gyakorlat kialakításában. Tevékenységével javítja a munkakörülményeket, amellyel hozzájárul a vállalkozás termelékenységéhez, a versenyképességéhez, a munkavállalók munkavégző képességének megőrzéséhez.


MIT CSINÁL EGY MUNKAVÉDELMI ELŐADÓ?
=====================================
A munkavédelmi előadó a munkavédelmi feladatokat, a munkabiztonsági szaktevékenységeket látja el. Tudatos szakemberként érvényesíti a munkavédelmi követelményeket, felismeri a munkavégzés során fellépő veszélyeket, azokat értékeli, és a kockázatok kezelésére megoldási javaslatokat tesz. Feladat ellátása során szem előtt tartja az adott vállalkozás tevékenységi körét, alkalmazza és érvényesíti a munkavédelmi szabályokat. A tevékenység ellátása és a munkavédelmi dokumentációk elkészítése során informatikai megoldásokat alkalmaz.

Együttműködik a munkáltatókkal, a munkavállalókkal, a munkavédelmi képviselőkkel, a munkaegészségügyi szaktevékenységet és feladatot ellátó személlyel, a munkavédelmi hatósággal.

Folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a világhálón, a továbbképzéseken a munkavédelmi jogszabályok és szabványok változását, a technológia fejlődésével és a munkavédelemmel összefüggő változásokat. A műszaki innováció aktuális munkavédelmi megoldásait nyomon követi, törekszik az új munkavédelmi megoldások megismerésére.