Emelőgépkezelő tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Emelőgépkezelő tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Már kiskorodban is odavoltál a nagy munkagépekért? Kívülről fújtad az utcán elhaladó gépek típusát? Ha szívesen dolgoznál gépészeti munkaterületen, akkor ajánljuk neked az Emelőgépkezelő OKJ tanfolyamot. Ezzel a képesítéssel könnyen találhatsz majd munkát, mert ebben a szakmában nagy szükség van a jól képzett, megbízható munkaerőre.

Az Emelőgépkezelő képzés elvégzése után többféle nehézgép működtetésére is alkalmas leszel, ilyenek a járműves daruk, mint például az autódaru, lánctalpas daru, vagy a személyemelők és szerelőállványok, mint az építési teheremelő, hidraulikus szerelőkosaras gépjármű, illetve az emelőszerkezetek, mint a gépi hajtású csörlő és a szintkülönbség kiegyenlítő. Ez persze csak néhány példa volt, ennél sokkal több gépre lesz érvényes jogosítványod.

Építő- és anyagmozgató gép kezelője - Emelőgépkezelő OKJ tanfolyam
Végezd el az Emelőgépkezelő tanfolyamot, és szerezd meg a gépkezelő jogosítványt – számos munkahelyen elvárás, vagy az előrelépés feltétele.

Tudjuk, hogy ezek a járművek, berendezések hatalmas súlyokat képesek mozgatni, így természetesen olyan munkákban játszanak nagy szerepet, ahol nehéz dolgokat kell ide-oda pakolni, mint mondjuk a hajón vagy repülőn érkező szállítmányok esetében. De gondolhatunk itt más járművek, illetve személyek emelésére is akár az építőiparban, vagy a termékgyártás során.

Mi nézőként nem látjuk, de még a színházakban is elég bonyolult emelő-berendezésekkel dolgoznak, amit valakinek irányítania kell. Erre pedig nem képes bárki, hiszen egy rossz mozdulat akár életekbe is kerülhet.

Ezért nagyon fontos, hogy ezen gépek kezelője megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezzen.
Az Emelőgépkezelő OKJ tanfolyam során megtanulhatod, hogyan kell megtervezni a mozgatandó teher útvonalát és a teher elhelyezési területét, gépet üzemeltetni, emelőgéppel munkavégzést végrehajtani, illetve a munkaterületen szükséges helyváltoztatásokat kivitelezni.

A képzés elvégzése után nem jelent majd problémát számodra a kötöző eszközök, függeszték, teherfelvevő eszközök kiválasztása, használata és ellenőrzése sem. Nagyon fontos feladat, hogy a munka során betartsd a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat illetve a rakodástechnológiai szabályokat. Természetesen ezek az ismeretek is beletartoznak a tanfolyam tudásanyagába, hiszen ez a szakma bővelkedik a veszélyforrásokban.

Az emelőgépkezelő szakmához többek között magas fokú precízségre, összpontosításra, és megfontoltságra van szükség. Ha úgy érzed, hogy ezek a te jellemzőid, akkor nincs mire várnod, jelentkezz a tanfolyamra.