Fakitermelő tanfolyam Képzés - TanfolyamAjánló.hu

Budapest

TanfolyamAjánló - TanfolyamAjánló.hu

Budapest , Budapest Térkép Google maps

Tovább az intézmény oldalára →

Fakitermelő tanfolyam TanfolyamAjánló.hu Évezredek óta az emberiség fő alapanyaga a fa. Ez manapság sincs másképp, hiszen rengeteg mindenre használjuk ezt a nagyszerű nyersanyagot. Gondoljunk csak az építőiparra; komplett házakat építenek fel fából. Természetesen kis hazánkban ez nem a nagy többség építkezési szokásait képviseli.

De ha nem is az egész ház, annak bizonyos részei, mint például a padló, amin járunk, illetve a berendezési tárgyak többsége fából készül. Télen pedig a fűtésnél játszik központi szerepet, hiszen még nagyon sok háztartásban fával tüzelnek. Ezt a rengeteg nyersanyagot azonban elő is kell teremteni valahonnan.

Itt lépnek a képbe a fakitermelők. Nekik köszönhető ugyanis, hogy a különböző iparágak illetve a végfelhasználók is fához jutnak.

Ha közel áll hozzád a fizikai munka, és szeretnél a szabadban, szép környezetben dolgozni, akkor jelentkezz a Fakitermelő OKJ képzésre. A tanfolyam során megfelelő műszaki és biológiai ismeretekre tehetsz szert, melyekre nagy szükséged lesz munkád során.

A fakitermelés különböző munkafolyamatokból áll. Ezeket kitűnő szakemberek segítségével A-tól Z-ig elsajátíthatod. Na, de nézzük meg alaposabban, mit is csinál egy ilyen szakember.

A kitermelési munka elvégzéséhez először is be kell szerezni a megfelelő engedélyeket, majd helyszíni felméréseket kell végezni, ezután pedig meg kell tervezni a munkavégzés folyamatait. A munkaterület megtisztítása, rendezése után jön a fakitermelés legnagyobb szakértelmet igénylő folyamata, a fa kidöntése.

Fakitermelő OKJ tanfolyam
A fakitermelés egy összetett, sok munkafolyamatból álló foglalkozás, amely erős fizikumot, maximális odafigyelést és szakavatottságot követel.

A munka ezen része rengeteg veszélyt rejt magában, így nagyon fontos a precizitás és a hozzáértés. A döntés után a gallyazás következik, azután pedig a választékolás, mely során különböző szempontok alapján meghatározzák, hogyan végezzék el a darabolást. Ezután gondoskodni kell arról, hogy a fa az elszállításra alkalmas helyre kerüljön. A szállítási és rakodási munkák is a fakitermelő feladatai közé tartoznak, ahogy az új facsemeték ültetése és gondozása is.

Láthatjuk tehát, hogy ez egy összetett, sok munkafolyamatból álló foglalkozás, amely erős fizikumot, maximális odafigyelést és szakavatottságot követel. Ha úgy érzed, alkalmas vagy erre a szakmára, ne gondolkozz tovább, jelentkezz a Fakitermelő OKJ tanfolyamra. A megfelelő tudás megszerzése után gyakorlott szakemberként jobbnál jobb lehetőségek állnak majd előtted. Később pedig, ha a magad ura szeretnél lenni, semmi akadálya, hiszen a képzés abban is segít neked, hogyan indíts független, önálló vállalkozást.