Időutazásra hívunk! - hogy megtaláld álmaid munkáját I. rész

egyetem, FSZ, OKJ tanfolyam, alapképzés, felvételi, másoddiploma, Ba, Bsc

GyerekkorElőször is lépj vissza néhány évet az időben, és gondold végig, hogyan játszottál gyerekkorodban:

− Egyedül szerettél játszani, vagy inkább társakkal?

− Órákig Legóztál, bonyolult várrendszereket építettél kockákból, vagy inkább babákat öltöztettél, plüss állatokat gyógyítottál?

− Esetleg anyukád stólájában énekelgettél a tükör előtt?

Emlékezz vissza rá, és írd fel magadnak egy papírra, mik voltak a kedvenc elfoglaltságaid!

Ne gondold, hogy ezek haszontalan butaságok voltak.

Játék közben ugyanis azt valósítottad meg, amire igazán vágytál. Lehet, hogy az azóta elmúlt években az észérvek hatására háttérbe szorítottad ezeket a vágyakat, de azok nem „múltak el”, a tudatod mélyén ma is ott vannak.

Ha szánsz egy kis időt arra, hogy ezeket a felszínre hozd azzal, hogy felidézed, milyen is voltál gyermekkorodban, akkor megtudhatod magadról például, hogy csapatjátékos vagy, vagy inkább olyan munka való neked, amit egyedül végezhetsz.

Ráébredhetsz, hogy a lelkednek mi okoz örömet: az alkotás, vagy az, ha gondoskodhatsz másokról. Felfedezheted, hogy tárgyakkal, állatokkal vagy emberekkel szeretsz-e leginkább foglalkozni. Megtudhatod, hogy szeretsz-e reflektorfényben lenni, vagy inkább a háttérmunka lenne számodra megfelelő.

Ha eszedbe jut egy-egy jellemző, akkor gondold végig, hogy miért mondtál le időközben arról a vágyadról! Tényleg megváltoztál az évek alatt, vagy csak külső hatások miatt indultál másfelé? Például tényleg nem szeretsz a középpontban lenni, vagy csak túl sokszor hallottad, hogy illedelmes gyerek nem hangoskodik, nem hívja fel magára a figyelmet?

Ez persze csak az első lépés azon az úton, amelyen végig kell menned ahhoz, hogy az igazán neked való hivatást megtaláld, de hidd el, érdemes elindulnod.

Kellemes időutazást és ismerkedést kívánunk Neked!

Rövidesen további ötletekkel és tesztekkel jelentkezünk.

Üdvözlettel:

Viki, a Te tanácsadód mot.hu